Watching wildlife!
Blijf op de hoogte en volg Linda en Santino
06 Mei 2008 | Namibië, Rundu
Wat leuk dat jullie zoveel werk maken van de reacties!!! We lezen ze met zoveel plezier! Ik kan niet overal op ingaan (zit in een klein klaslokaaltje waar internet errug traag is), maar Nien, het spijkerpoepen klinkt werkelijk aantrekkelijk hahaha. Ik weet al waar ik volgend jaar koninginnedag vier ;-).
Skydiven was een droom. Maar we zijn weer geland, hoor (ter geruststelling van beide vaders). De reis gaat verder...
Vanuit Swakopmund op naar Cape Cross en de Twijfelfontein. Bij Cape Cross hebben we een kolonie zeehonden gezien, vrouwtjes en jonkies...de mannetjes zijn rond deze tijd van het jaar in zee. WAT EEN STANK DAAR!!!!!! Onbeschrijvelijk: je denkt de lucht in de truck al te ruiken, maar als je eenmaal uitstapt: pffffff.... niet normaal, een behoorlijke scheet is er niets bij :-)!
We zien daar ook een jakhals (die komt de dode zeehonden opeten).
Onderweg door naar de camping zien we ineens een olifant (woestijnolifant)!!! Gaaaffff!!
Op de camping tijdens een romantische wandeling met zonsondergang en fotosessie bewijst San dat ie ook uit een boom kan skydiven... zucht (en plof) ;-). Leve de jodium!
De Twijfelfontein bezoeken we de volgende dag: we krijgen daar een rondleiding en zien dieren die de bosjesmannen hebben getekend en gegraveerd in rotsen. Verder zien we die dag versteende boomstammen: in de ijstijd zijn de boomstammen vanuit Angola hierheen gegleden, onder de aardbodem terecht gekomen en door werking van mineralen is het versteend.
's Avonds komen we op een camping bij een cheetah farm. We hebben tamme cheetah's geaaid (ik als ware dierenvriend ook!!!!) en later wilde cheetah's gespot.
Die nacht (en de volgende ook trouwens) is het zooooooooo koud (rond vriespunt). Rond 6 uur 's avonds is het hier donker, dan koelt het snel af. En om van zoveel mogelijk daglicht te kunnen genieten, staan we al zo'n 2 weken om 6, hoogstens half 7, op. Brrr.... Maar ik hou het goed vol!!
Na de cheeta's op naar Etosha, ons eerste wildpark! We bezoeken onderweg nog de Himba's, een volk dat nog erg traditioneel leeft.
Het is super om dieren te spotten! Op onze eerste gamedrive zien we een leeuw. De eerste, en tot nu toe de laatste :-(... Bij de eerste zebra zit iedereen met z'n neus tegen het raam geplakt, met alle ooohhh's, aaahhh's van dien. Na hele kuddes zebra's kijken we niet meer op of om.
We zien veel springbokken, impala's, giraffen (blijven gave beesten).
De volgende ochtend om half 5 :-( op voor nog meer van deze beesten, maar ook drinken koedoes, wrattenzwijnen, gnoes, struisvogels en de secretarisvogel (die slangen jaagt door ze dood te trappen). Tijdens de middag-stop zien we impala's bij een waterpoel drinken.
Genoeg dieren gezien dus, maar nog geen olifant dichtbij (komt zeker in Chobe), geen neushoorn en geen luipaard. Nog niet tenminste...... We werken hard om de verzameling compleet te krijgen.
Alles wat we zien, kruizen we aan in ons boekje 'watching wildlife'... CHECK!!!!!
Wat een reis, het lijkt alsof we al een maand weg zijn. Gisteren ook even gezwommen, aan een zwembad gelegen. Het was maar een uurtje, maar toch... Rust is er weinig dus we hadden even het ultieme vakantie-gevoel.
Vandaag het echte Afrika ingereden, waar het land niet meer van blanke boeren is. We zien de hutjes van de Afrikanen langs de weg, erg primitief, lijkt wel op de hutjes waar we geslapen hebben toen we net Kaapstad verlieten. Tijdens de lunch kwamen er een aantal gezinnen 'kijken' en heeft onze kok het eten van gisteravond onder hen verdeeld.
Morgen gaan we dus de delta in! We laten de truck achter om met 1 dagrugzakje per persoon voor 3 dagen met bootjes en uitgeholde boomstammen door te gaan met 'Watching Wildlife'!
OP ZOEK NAAR KROKODILLEN NU!!!!!
En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet...en we gaan nog niet naar huis......
Liefs,
Lin en San
06 Mei 2008 - 14:15
Sandra:
wat cool die secretarisvogel, die wil ik ook zien! Veel plezier! X -
06 Mei 2008 - 14:34
Marjolein:
Hoi Lin,
vol spanning wacht ik steeds je verslag weer af. Je schrijft ook erg leuk!
Inmiddels zijn het hier ook Afrikaanse temperaturen. (ach laat ons nou in die waan, het is rond de 22 graden hier)
En wat gaaf om al die dieren in het eggie te zien!
Ok, see you later alligator...in a while crocodile..
Marjolein -
06 Mei 2008 - 15:26
Mo:
Die koud 's nachts maakt toch niet uit voor twee van die torteltjes als jullie zijn! Hier is het tropisch warm, hebben we tenminste nog iets. Keek net naar buiten en dacht even een cheetah te zien, was zo in de sfeer van jullie verhalen, maar helaas 't was gewoon onze eigen dikke kater. Die cheetahs hebben wij trouwens destijds niet gezien in Zuid Afrika en die leeuw ook niet! Mazzelkonten zijn jullie hoor, maar het is jullie dik gegund hoor. Wij genieten wel mee op afstand, no problem.
Liefs Mo -
06 Mei 2008 - 17:33
Ingrid:
De kou ´s nachts hebben wij nu niet, vorige week wel! Haha, skydiven uit een boom, is dat een synoniem voor eruit flikkeren?? Arme Santino!!
De genoemde dieren doet ons weer terugverlangen.....ach ja, es war einmal! Maar het is jullie dubbel en dwars gegund, hoor. Intussen houden wij hier de economie wel draaiende, om op de valreep van de dag nog even van de zon te genieten. Maar straks weer een lekker lang weekend. En tja, aan het einde moeten jullie nog niet denken, hoor, dan is het vaak al zo snel voorbij. Jullie hebben nog dik een week, dus geniet maar. Aantekening van Peter: houd goed je evenwicht in die uitgeholde boomstammen, hoor, krokodillen zijn gek op mensenvlees, grrr...
We horen nog wel (hopelijk, hihi) hoe het afloopt, hahaha.
We drinken vanavond, vol weemoed met herinneringen aan Afrika, wel een wijntje en biertje op jullie gezondheid en enthousiasme! Heeeel veel plezier nog.
Liefs pap en mam. -
06 Mei 2008 - 18:37
Bovink:
Moest San zonodig weer de TARZAN uithangen....hahahahahha
Na het lezen van dit verhaal vragen wij ons niet af of jullie je ver-
velen of het niet naar jullie zin hebben.
En San, blijf met beide benen op de grond...doe je anders ook altijd;)
Have fun!!!
Liefs de Bovinks -
07 Mei 2008 - 07:12
Nina:
Jullie zijn van harte welkom om Koninginnedag in 't veen te vieren volgend jaar, dolkomisch!! Nou Lin, je raad het nooit............ik ben al weer aan het werk, dit moet voor jou toch het ultieme vakantiegevoel geven, ik zal je er niet mee vermoeien. Hoe noemen ze zoiets ook weer? een workaholic of is dit gewoon mijn adrenaline kick?
Ik moest gisteren smakelijk lachen om jou verhaal van je kudde zeehondjes, vorig jaar was ik in Zeeland en je raad het niet, maar daar heb ik 1 zeehondje gezien in de Noordzee, heel dichtbij. Nou Lin, dit vond ik zo geweldig en vertederend, wat moet jij dan wel niet gevoeld hebben als je een hele kudde ziet!! Geweldig, wat zullen jullie genieten van alles. Even over je krokodillentocht, ook die heb ik gezien van de week, maar dan in madurodamformaat, ik was de vijver aan het schoonmaken en dan lopen en zwemmen er van die hele kleine salamandertjes, het zijn net krokodilletjes (beetje fantasie van een oude kleuterjuf, haha). Zo zie je maar, wie het kleine niet eert, is......etc.
Hopelijk kom je heel huids terug na je krokodillendocht en gaan we weer van jullie verhalen genieten.
Liefs, Nien
07 Mei 2008 - 11:04
Maris:
Pas op hoor lin, straks wordt je nog een echte dierenvriend met al die leuke mooie dieren om je heen!
Leuk dat je nog zo vaak kan schrijven!
Ik doe hier gewoon ook net alsof ik in Afrika zit, lekker vrij met 24 graden zonnetje! :-)
liefs Maris -
08 Mei 2008 - 07:44
Mirjam:
Weer leuk om een Afrika-story te mogen lezen. Grappig he die wrattenzwijntjes (vooral als ze met hun staart omhoog heel hard kunnen rennen.) Tja de dieren zijn erg leuk om te zien ja.
NB: Krokodillen aaien....mmm. Ik wacht alweer op het volgende smeuige verhaal.
Is Santino alweer hersteld van zijn skydive-actie hahaha!!
Tot de volgende keer vanuit een warm Ermelo (waar er toch ook weer gewerkt wordt).
groetjes Mirjam -
11 Mei 2008 - 18:53
Jilldine:
Gaaf! geniet er van (maar dat deed je al...). ook leuk; ik ben vandaag naar Katwijk aan zee geweest met ruim 25 graden!