Gelukkig nieuwjaar vanuit Yangshuo - Reisverslag uit Yangshuo, China van Linda en Santino - WaarBenJij.nu Gelukkig nieuwjaar vanuit Yangshuo - Reisverslag uit Yangshuo, China van Linda en Santino - WaarBenJij.nu

Gelukkig nieuwjaar vanuit Yangshuo

Blijf op de hoogte en volg Linda en Santino

01 Januari 2010 | China, Yangshuo

Een heel gelukkig nieuwjaar vanuit China!!!!! Het is superleuk om jullie reacties op onze verhalen te lezen. Leuk dat jullie zo meeleven. Voor iedereen dus via deze weg een geweldig 2010 gewenst!
Dit is ons laatste verhaal van de reis. Vanavond gaan we met de nachttrein naar Guangzhou en daar vliegen we zondag terug. Het zit er dus bijna op...
Yangshuo, waar we nu zitten, is in elk geval warmer! Het is ook hier winter, maar de lucht is zacht en dus is het heerlijk om buiten te lopen. Het kleine stadje leeft van het tourisme, dus overal zijn kraampjes. Voor je het weet heb je een oud Chinees vrouwtje (meestal even flink naar beneden kijken) aan je mouw hangen om een fiets te huren, een boottochtje te maken, ansichtkaarten te verkopen of andere lelijke zooi. Ze zijn erg moeilijk af te schudden, maar in het Nederlands kun je ze even lekker in de zeik nemen.
Zo kregen we op de Moon Hill (een berg in de vorm van een maan) ook ongevraagd een ' gids' mee. Onbegrijpelijk, want die vrouwtjes leggen echt bijna het loodje op de 1300 tredes. En maar slepen met een koelbox met flesjes...
Het landschap is hiet erg mooi: karstbergen. Erg apart, van die ronde bergen, het is net een kamelen-landschap. We hebben 2 halve dagen en 1 hele dag fietsen gehuurd om de omgeving te verkennen. Echt hele mooie tochten, langs de rivier, rijstvelden, de bergen en door Chinese dorpjes: even weg uit het toeristische Yangshuo. Gisteren fietsten we langs de rivier en konden we op bamboevlotten een stuk over de rivier terug. We leren steeds beter te onderhandelen (dat kan hier echt met alles): veel geduld hebben, even lachen met de Chinezen (ookal begrijp je elkaar voor geen meter), je moet bijna soort ' vriendjes' worden en dan krijg je wat voor elkaar. Ook eerst 3x weglopen en kijken of ze je terug roepen. Het is een leuk spel. Zo ook bij de bamboevlotten: het kost wat tijd, maar vervolgens hadden we een mooie tocht! Vooral in deze tijd leuk, want in de zomer doe je file-bamboe-en :-). Weg mooie spiegeling van de bergen in het water. Wij daarentegen hebben erg mooie foto's ;-)!
Ook zijn we nog met de groep meegeweest op een boot. Dat was niet zo heel bijzonder. 's Avonds wel het vissen met aalscholvers gezien. Wel aardig...tja, ik heb vogels nooit leuk gevonden. San heeft er nog 1 op zijn hand gehad. Gruwel gruwel... Maar prima hoor, ik maak wel foto's :-).
We hebben verder trouwens erg veel vrijheid. We doen weinig met de groep, veel zelf. Iedereen is een beetje op zichzelf en de helft is ziek. Voor ons prima, wij hebben lekker alles zelf uit kunnen zoeken. Af en toe een drankje, ritje of etentje met de groep is alleen maar gezellig.
Vannacht om 24 uur was hier wel wat vuurwerk: veel toeristen. Onze Chinese reisbegeleider keek wel echt raar op toen we zeiden dat we om 24 uur vuurwerk wilden afsteken. Volgens mij begreep hij er niets van: blijkbaar een vreemde Nederlandse gewoonte?!? Een half uur later was het ook weer helemaal rustig hier.
Nou, mijn onderbroeken zijn op, dus we komen naar huis.

Liefs, Lin en San

(@ Bovinks: in deze 2,5 week in China kunnen wij niet op tegen Gijs zijn rochel-vermogen, dus bij deze: hij wint!)
(@ Nina: wij hebben ook soort oliebolletjes op, hetgeen wat er in de winkel het meeste op leek. Het was niet te kanen, en de Champagne was appelcider: wel lekker)
(@ Mirette: de score = 1x Mac)
(@ Oscar: en nog bedankt voor je nachtelijke sms-jes :-))
(@ Mirjam en Gert: vuurwerk viel hier vies tegen, nieuwjaar niet te verwarren met Chinees nieuwjaar)

• 01 Januari 2010 - 08:56

Sandra:

Gelukkig nieuwjaar jullie! Wat een heerlijke manier om het nieuwe jaar te beginnen, lekker samen en op een leuke plek. X

• 01 Januari 2010 - 09:59

Carla:

Op de eerste plaats jullie ook een mooi, gelukkig en gezond 2010. Wat een geweldig land is China en wat hebben jullie veel indrukken opgedaan, dat is genieten hè. Met heel veel plezier jullie verslagen gelezen. De verhalen uit Beijing kwamen mij, heel bekend voor. Vooral "de muur" dat is gewoon geweldig dat je daar zelf op hebt gelopen.
    Nog even genieten van de laatste dagen China. Inmiddels zijn jullie natuurlijk helemaal gewend geraakt aan het kwatten, moeten jullie straks weer afleren in Nederland.

Liefs, Henk en Carla

• 01 Januari 2010 - 11:05

Ingrid:

Een fantastisch 2010 met hopelijk een goed herstel voor San, een verhuizing voor Lin en een nieuwe baan voor San. Dat zou super zijn. Maar bovenal gewoon genieten van alles!! Het was fijn om oudjaarsavond even je stem te horen, Lin, en we kijken uit naar jullie enthousiaste verhalen. Goede thuisvlucht en tot zondag!!!
    Liefs Ingrid en Peter

• 01 Januari 2010 - 14:09

Mariska:

Nogmaals een geweldig 2010 gewenst!
    Ik heb weer genoten van je reisverslagen! Ben erg benieuwd naar de mooie foto's en verhalen. Geniet van de laatste dagen!

dikke kus,
    Maris, Abdel en Yasmine

• 02 Januari 2010 - 16:58

Anika:

Nogmaals een gelukkig nieuwjaar gewenst! En nog vuurwerk afgestoken ook! Volgens mij hebben jullie een hele mooie reis (bijna) achter de rug. Inderdaad tijd om terug te komen ;-); verhalen en foto's!!!
    Goeie reis en tot snel, xxxNiek

• 03 Januari 2010 - 14:42

E*:

Gelukkig nieuwjaar!, hopelijk hebben jullie een goed reis terug gehad, wij zaten ook ff in het buitenland (Drenthe) was ook zeer gezellig! Tot snel!