Deel 1. Bangkok
Blijf op de hoogte en volg Linda en Santino
29 Juli 2012 | Thailand, Bangkok
Daar zijn we dan weer op waarbenjij.nu. Een paar dagen Bangkok verder.
Bangkok is druk, heet en groot (herstel: heel groot), maar de taxichauffeur weet de weg, binnen is er meestal airco en het is zo leuk hier!
In het kort wat onze ervaringen zijn. We staan namelijk op het punt om weg te gaan uit Bangkok: de nachtbus naar Laos nemen.
De eerste dag, al genietend van een overheerlijke jetlag ;-), hebben we wat arun bezocht en de stad een beetje ontdekt: in de taxi door het drukke verkeer, terug een tuktuk die veel duurder is en lekker eten!!
De dag erna meteen een fietstocht door Bangkok gedaan. Het zadel kon niet hoog, dus leuke foto's van Santino!! Door de nauwe straatjes van China town, een verkoelend rijwindje, door het drukke verkeer: heerlijk en onwijs leuk. Verrassend was de andere kant van de rivier: een mooi stuk groen waar we doorheen zijn gefietst: Bangkok is dus niet overal druk! Vooral de boottocht op de longtailboot vonden we fantastisch. De fietsen erop, lekker varen en genieten van het uitzicht van huisjes op paleni langs de rivier.
's Middags hebben we wat door Chinatown gelopen en een monnik gezien die aan het pinnen was: interessant niet?! We wilden een foto nemen, maar stonden er iets te verbaasd bij ;-)...
Vandaag Grand Palace bezocht. Althans, nadat Linda in de rij moest om een wel heel mooi overhemd (:-)) te huren/lenen (een sjaal om te schouders volstond hier niet en wij dachten nog wel goed voorbereid te zijn) Erg indrukwekkend was het wel! En toch weer heel anders dan de tempels in China.
Tot slot hebben we het toeristische deel van Bangkok bezocht voor de boordnodige ontspanning. D.w.z.: een overheerlijke Thaise noodle-lunch, een bezoekje aan de kapper voor Santino (die loopt er weer gekortwiekt bij) en een voetmassage van een uur. En dat was niet onze laatste denk ik zo.....
We hebben de goede mix tussen reizen en vakantie vieren te pakken. Oke oke, het zwembad op het dakterras van ons hotel heeft daarbij erg geholpen. Die gaan we dan ook missen!
Gisteren al kaartjes gekocht voor de nachtbus die we zometeen in gaan, wat de nodige chaos opleverde: het busstation is namelijk 10x groter dan Amsterdam-Centraal en alles in het Thais...:-). Het was ook nogal moeilijk om er te komen, maar achterop een brommertje is het gelukt. We hebben nu echt alle vervoersmiddelen in Bangkok wel gehad!!
De nachtbus is ons volgende vervoersmiddel! Tot in Laos allemaal!!!
Liefs, San en Lin
PS Maris, gefeliciteerd met je verjaardag!!!!
PS2 Geen foto's dit keer. Te ingewikkeld en te veel haast.
29 Juli 2012 - 14:06
Mirette:
Hee Lin en Santino,
Leuk hoor om te lezen. Komen er wel foto's als je wat meer tijd hebt?
Ben benieuwd hoe de nachtbus bevalt.
Veel plezier.
Liefs Mirette
29 Juli 2012 - 14:22
Peter En In:
Het lezen van jullie verhaal maakt het dit keer extra leuk, omdat wij dit ook allemaal meegemaakt hebben!! Behalve dan de kapper en een busticket kopen, haha.... We kunnen het ons allemaal zo goed voorstellen, hoe leuk jullie het hebben gehad in Bangkok. En wie weet op de terugweg ook nog even. Veel plezier en succes in de nachtbus. Ben ook zeer benieuwd hoe die gaat bevallen (wij hadden de trein, die overigens niet zo'n succes was, dus wie weet maken jullie een goede keuze).
Op naar de verhalen uit Laos.
Liefs pap en mam. -
30 Juli 2012 - 15:27
Mariska:
Leuk om jullie belevenissen weer te volgen!
Bedankt voor de felicitaties en leuk dat je even belde. Het was een leuke dag en ben goed verwent met leuke kadotjes! Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen.
Geniet ervan.
x Maris -
05 Augustus 2012 - 21:39
Bovinks:
Leuk om herkenning te lezen ;-)