Deel 5. The touristic dream - Reisverslag uit Ko Chang Tai, Thailand van Linda en Santino - WaarBenJij.nu Deel 5. The touristic dream - Reisverslag uit Ko Chang Tai, Thailand van Linda en Santino - WaarBenJij.nu

Deel 5. The touristic dream

Blijf op de hoogte en volg Linda en Santino

17 Augustus 2012 | Thailand, Ko Chang Tai

Nog in de wolken van Laos, pakken we vanuit Bangkok een minibusje rechtstreeks naar Koh Chang. Nou ja, rechtstreeks…. Via een flink aantal benzinestations dan. Want onze chauffeur moet natuurlijk wel goed eten. En vaak plassen. Als we ook nog eens een uur moeten wachten op gas (ze rijden daar op gas) omdat dat er eventjes niet meer is, hebben we wat tijd in te halen. Dat snapt onze chauffeur ook, hij rijdt dan ook stevig door.

Na 7 uur, inclusief oversteek naar Koh Chang, komen we aan. Voor het eerst zoeken we in het donker naar accommodatie. We belanden in een huisje direct aan zee. Wat een mooi uitzicht! Echter, daarna in het restaurant begrijpen we waarom we ons er wat alleen voelen: het staat op de nominatie voor sloop, en al snel ook!! Aha!! In de ochtend is het er wel lekker wakker worden met dat uitzicht maar het is te stil. We gaan dus meteen op zoek naar iets anders. We moeten even wennen aan het eiland zelf: we wanen ons weer in de toeristische wereld. Er is 1 weg die het eiland rond gaat: de ene kant staat vol met hotels en de andere kant met toeristische restaurantjes. Bah, we kunnen weer pizza en steak eten… Mede daarom besluiten we iets meer te besteden en zitten we uiteindelijk in een droomresort. Een jacuzzi boven, een zwembad beneden, ligstoelen, massage. Vanuit ons eigen luxe huisje met groot bed, bad, lekkere stoelen en balkon, zien we het strand. Een restaurant aan het strand… Wauw, Koh Chang is ineens heerlijk! We nemen het er maar van!

Koh Chang betekent olifanteneiland. Je raadt het al: een olifantentour kun je echt niet overslaan. Het is best leuk om eens op zo’n beest te zitten: behoorlijk hoog en nogal harig, dat wel. Santino zit ook nog op de nek en zwemt / baddert wat met de olifant. Lin moet wel lachen: met een roze borsteltje in de hand een olifant schrobben? Nee, zij is beter is foto’s maken. Dus ja, ons olifanten-avontuur: op Koh Chang hebben ze het toerisme uitgevonden, maar we hebben leuke foto’s.

Verder veel zwemmen, lekker lunchen en aangezien we een scootertje hebben, kan Santino nog 2 paar slippers kopen. Dan kun je nog eens wat verliezen…;-). ’s Avonds vallen de kokosnoten uit de boom, en als een echte Robinson maakt San hem open en drinken we kokossap.
De dag van vertrek genieten we nog van een heerlijke Thaise massage. Echt goed, en dat voor 5 euro per uur. De garnalensalade met uitzicht op zee tot slot.
En daarna met het busje weer terug naar Bangkok. Hoewel we in het begin wat vertraging oplopen, is er genoeg gas bij de bezinestations en zijn we op tijd in Bangkok. We vliegen terug naar Nederland na een onvergetelijke reis.

Backpacken, een buiten-cultuur, streetfood, de fantastische natuur van Laos, de indrukken van de homestay, kayakken, trekken, fietsen door dorpjes en de immense stad Bangkok. Veel indrukken, maar toch hebben we ook kunnen ontspannen en een boek kunnen lezen. Een heerlijke combi!!!
Bedankt weer allemaal voor het meelezen en de leuke reacties. We hebben ervan genoten!

• 17 Augustus 2012 - 11:14

Anika:

Leuk om al die reisverhalen weer te lezen! Ben natuurlijk erg benieuwd naar de foto's!
    XAnika

• 17 Augustus 2012 - 18:08

Peter Sweering:

Weer genoten van het verslag. Het laatste deel leek meer op mijn vakantiegevoel.
    Maar goed dat ik (wij) iets anders doen. Anders zouden jullie het overal druk en toeristisch vinden. We zijn benieuwd naar de foto's.

• 17 Augustus 2012 - 21:55

Mirjam:

Wat een verhaal zeg...jullie maken erg leuke dingen mee. Klinkt erg aanlokkelijk. Vast een mooie reis om op terug te kijken. Lekker lang proberen na te genieten...vasthouden!!! (lukt niet altijd....de hectiek van alle dag hahaha) Je verleert het een beetje in Azie.

We mailen/spreken elkaar weer.
    Groetjes Mirjam

• 19 Augustus 2012 - 16:00

Nina:

Genoten van jullie verhalen en welkom in Nederland. De temperatuur verschilt niet zo heel veel denk ik?
    Helaas kunnen we de tijd niet hetzelfde laten lopen, dus waarschijnlijk nog even een jet lag.

• 21 Augustus 2012 - 22:53

Sandra: